Sandfield Associates

Forum Replies Created

Viewing 17 replies - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Replies
  • in reply to: Monarch Website Update Tuesday 09 Sep 2014 #40258

    Hi all,

    We’ve updated the site to the new WordPress version 4.0.

    Please email sandfield@monarch.org.nz if you experience any issues.

    Thanks,
    Support Team

    in reply to: Images for buttons #34123

    Thanks Caryl, the pages are starting to come together now.

    We also need images for these sub pages:

    Resources

    Projects

    Members

    Thanks!

    in reply to: Website changes please test #33825

    Ignore that second link, the page is now in the trash I will remove the link.

    in reply to: Website changes please test #33824

    Where are you seeing this @monarchlover?

    First link:

    https://www.monarch.org.nz/2013/04/06/auckland-blockhouse-bay-2013-04-06-113000/

    Second link: (Note that this is a test sighting)

    https://www.monarch.org.nz/?p=33816

     

    Both work for me.

    in reply to: Error message #33110

    Hi BlueSkyBee,

    Could you please send a screenshot of the error to website@monarch.org.nz?

    Thanks

    Ana

    in reply to: CONFERENCE 2013 #32777

    Link to the online registration form is found here:

    https://www.monarch.org.nz/conference-registration/

    in reply to: Help please this afternoon – website testing #32578

    Hi all,

    Changes are being made to the website from now until this evening. If you see anything strange don’t worry it will be working normally by tomorrow. Let us know if there is something wrong in the meantime 🙂

    Thanks

    Ana

    in reply to: Creating a new topic #32065

    Hi, I have now added a “New Topic” button to the forum home page. Let me know if there are any issues with this.

    Thanks.

    Hi everyone. It seems that bbPress have found a temporary fix for this problem. All replies should now redirect to the first page of the current topic.

    Please reply to this topic if you experience more strange behaviour or email info@monarch.org.nz

    Thanks 🙂

    in reply to: Testing New Website #31506

    Thanks Jacqui and Darren,

    Glad it’s all working fine now. Just one more small issue to resolve that you mentioned in your earlier posts Darren, about getting redirected to “random posts” after you reply to a topic. It seems that since we are now using IIS, the URL rewrite rules do not work the same as they did on the old web server (Apache). After a reply is submitted, it seems to be rewriting the URL and replacing the topic/topic-name part causing strange behaviour to happen!

    If you experience this, don’t worry – your reply has been submitted but you have been taken to a strange page. Usually its just back to the forum home page but sometimes (like in your case Darren) it finds a slight match to an old topic, and takes you there.

    Working on this but seems like we will only be able to resolve it in the new year.

    Merry Christmas everyone and have a happy and safe new year! 🙂

    Ana

    in reply to: Testing New Website #31474

    Hi Darren,

    Just an update on the site. I have changed the collation on all tables in the database from latin1 to utf-8. Special characters should now not generate a WordPress database error.

    Test: ↑ ↓ 

    in reply to: Testing New Website #31451

    Hi Darren,

    I have implemented a quick fix to the issue in Firefox that you have been experiencing. Give it a go and let me know if you still have problems.

    Please note that this is a temporary fix and it is ultimately an issue with bbPress that they are currently working on and are planning on fixing – see ticket #2067 in this link: http://bbpdevel.wordpress.com/2012/12/12/were-planning-on-having-our-weekly-dev-chat/

    Thanks

    Ana

    in reply to: Testing New Website #31396

    Hi Darren,

    I have investigated your issue with not being able to view your topics and replies in Firefox and have found this: http://bbpress.org/forums/topic/profile-topics-or-replies-posts-not-being-displayed/#post-123074

    It seems to be an issue with bbPress but I am still investigating.

    As for your other errors (WordPress database errors), this is due to the process of converting the old bbPress database to the new one packaged as a WordPress plugin. In the old website, the version of WordPress was about 3-4 years old. Back then, the default charset for MySQL was defaulted to Latin encoding. Now-a-days, the most commonly used charset is UTF-8. The tables in the database are still set to Latin encoding since we had not run into any errors leaving this as the default.

    When you copy pasted what you saw you included an arrow that was part of the pagination. This arrow is a UTF-8 character, and when MySQL tried to find a Latin encoding equivalent, the database returned an error since it is not a character it has seen before.

    I have sent you an email regarding testing on our test server if you are interested.

    I am still not fully informed on what you did to generate every single error but this is what I could find given the information. If you could send me some more detail, it would be much appreciated. You can email me directly if you like ( I have already sent you an email ).

    For the meantime, please use a supported browser and I will update this forum when I have found a fix.

    Thanks

    Ana

    in reply to: Testing New Website #31373

    Hi Darren,

    I see 67 Topics and 800 replies created. Can you please elaborate on what you see?

    Thanks

    Ana

    in reply to: Testing New Website #31271

    Hi Pepetuna

    Thank you for your great feedback and suggestions!

    I agree with there not being an easy/obvious way to start a New Topic or Reply. We will add this to our list of improvements once we have gone live and made sure all of the crucial things are working.

    For the meantime, you can add a new topic by scrolling to the bottom (past all of the recent topics) and clicking on which forum you want to add a topic to. Once you are in that forum you can start a new topic but scrolling to the bottom and entering the details. This is the same as how to reply (located at the bottom).

    We have added your suggestions to our list and will consult them with Jacqui at our next meeting.

    Voices refer to how many unique people are present in the conversation. But it seems that during the conversion process, these have been reset to zero. We can surely look into removing this no problem.

    I have tested the forum roles with a plain member role and they can only edit their own posts nothing more.

    Thank you for your great testing and valuable suggestions. Jacqui has given the go for putting it up on live so that should be done in a few hours.

    Thanks

    Ana

    in reply to: Testing New Website #31204

    This is a test reply. All suggestions are welcome.

    in reply to: New Website – please test #31025

    Hi everyone,

    Thank you all very much for your responses and feedback, they are much appreciated!

    At the moment, we have moved the site over without any of the content (pictures, videos, pdfs etc) just because this would take up a lot of space and is not needed for the time being. So this would be why some pictures, links etc. are not showing up or are broken.

    The forum is the main aspect that has changed since the upgrade to WordPress 3.4.2 bbPress has also upgraded their product – instead of being a separate component to WordPress (with a separate admin section) it is now a plugin for WordPress.
    This means that the custom theme that was made for this forum is no longer valid, and it has taken the look and feel of the default WordPress theme. It also means that we have run into some strange issues as you have mentioned to do with the HTML tags showing up in some posts. This is to do with the conversion from the old forum to the new forum and we are currently looking further into this.

    The custom plugin is working on our Dev environment, however it seems to have stopped working as expected when rolled out to the Test server (the website you have been testing). We are currently working on this to figure out what changed in the changeover to make sure we have this working perfectly when rolling out to live 🙂

    We are very happy to hear your feedback and we thank you for your quick responses to our first test roll-out.

    Please keep the responses coming so we can make sure we are all on the same page when the new website comes around.

    I will update this post when further changes are made.

    Thanks 🙂

    Ana

Viewing 17 replies - 1 through 17 (of 17 total)